Origjina e fjalës “dollar”

Origjina e fjalës “dollar”

Origjina e fjalës “dollar” vjen nga Roma e lashtë.

Një minierë argjendi ne Bohemi ishte baza kryesore për prodhimin e monedhave të Romës.

Vendi ku ndodhej miniera quhej Joachimsthal dhe monedhat morën emrin “Joachimstalers”.

Me kalimin e kohës shkurtimisht i quajtën “Talers”. Amerikanët dalëngadale e deformuan në “dollar”.

COMMENTS