Category: OPINIONE

1 2 3 26 10 / 260 POSTS
Fillon koha e Albin Kurthit

Fillon koha e Albin Kurthit

Nga: Mero Baze Një javë para ardhjes në pushtet, historia e Vetëvendosjes është dënuar me vdekje, pasi i prish punë pushtetit të ri. Është fshirë gji ...
Midis shqiptarisë dhe grekërisë

Midis shqiptarisë dhe grekërisë

Nga Albert Doja Polemikat mediatike shkaktuar nga një emision televiziv mbi origjinën e dropullitëve (Top-Channel 16/01/2021) ngjallën përsëri deba ...
Aristoteli mbi kundërshtarët e vaksinave: Interneti dhe perëndimi i arsyes

Aristoteli mbi kundërshtarët e vaksinave: Interneti dhe perëndimi i arsyes

Grekët e lashtë dinin se si t’i bënin vend fatit dhe rrezikut. Siç thoshte Aristoteli, fati është diçka e pakontrollueshme. Por sot, padurimi i nxitur ...
Dy fjalë për të ardhmen e Europës

Dy fjalë për të ardhmen e Europës

Një ditëlindje e tillë nuk duhet të jetë vetëm një arsye për të festuar, por edhe një mundësi për reflektim kritik. Im atë gjithmonë i shihte ditëlind ...
Votoni Joe Biden, më të mirin për Amerikën

Votoni Joe Biden, më të mirin për Amerikën

Pothuajse gjithherë që shqiptaro-amerikanët votonin për Presidentin amerikan në 30 vitet e fundit, ata gjykonin se cili President do të ishte “më i mi ...
Shkruan Blerim Shala: Strategjia e Presidentit të Serbisë

Shkruan Blerim Shala: Strategjia e Presidentit të Serbisë

Presidenti serb Vučić ka Plan të qartë çka të bëjë në Serbi dhe në dialogun me Kosovën në dy vitet vijuese. Plane të tilla nuk ka në Kosovë, kur n ...
Shkruan Dean B. Pineles: Rrjedhja e dokumenteve të Speciales, goditje për drejtësinë

Shkruan Dean B. Pineles: Rrjedhja e dokumenteve të Speciales, goditje për drejtësinë

Rrjedhja e dosjeve të rasteve të krimeve të luftës në Kosovë nga Zyra e Prokurorit të Specializuar në Hagë mund të komprometojë sigurinë e dëshmitarëv ...
Si të (mos e) luftojmë COVID-19

Si të (mos e) luftojmë COVID-19

Ekspertët e shëndetit publik që u përmbahen rregullave të vjetruara për të frenuar pandeminë po pengojnë teknologjitë e reja që mund të na ndihmojnë t ...
Demokracitë lëkunden por nuk bien, autokracitë shemben herët a vonë

Demokracitë lëkunden por nuk bien, autokracitë shemben herët a vonë

Në regjimet autoritare, sa më shumë përhapen vlerat liberale, aq më e madhe bëhet preferenca për tiparet e regjimit demokratik. Pra, ndërsa regjimet d ...
Rrënimi i shtetit mësohet në shtëpi

Rrënimi i shtetit mësohet në shtëpi

Një shtet është funksional, vetëm nëse ka administratë të pa korruptuar. Nëse nuk është, investitorë seriozë nuk vijnë kurrë, por vetëm kriminelë ose ...
1 2 3 26 10 / 260 POSTS