VIDEO/ Makina më shpejtësi të çmendur, SHBA, ushtria zbulon automjetin që udhëton me 10,000 km në orë

VIDEO/ Makina më shpejtësi të çmendur, SHBA, ushtria zbulon automjetin që udhëton me 10,000 km në orë

Ne nuk e dimë si duket ose çfarë do të shërbejë. Ne dimë vetëm një gjë: shpejtësia e saj mbresëlënëse.

Eshtë kaq e shpejtë sa bëhet e padukshme. Një automjet i gjeneratës së re është zbuluar nga Qendra e Testit të Forcave Ajrore, një qendër provuese e ushtrisë amerikane: është e aftë të arrijë 10.620 km / orë, ose Mach 8.6 (Mach 1 që korrespondon me mur tingulli “). Testi u krye në Bazën e Forcave Ajrore Holloman, në Shtetet e Bashkuara të Jugut, përpara se të transmetohej në Facebook.

Kjo gjë, imazhet e të cilit janë ngadalësuar për një çerek kohe, mbetet e pamundur të shihet. Ka vetëm një shpërthim, një dritë dhe tymi që prodhon. Pra, asnjë ide se si duket. Sidomos pasi që Forcat Ajrore kanë qenë të guximshme në informacione: ne nuk dimë mjetet e shtytjes së përdorura nga automjeti për të arritur këtë shpejtësi, as qëllimin e këtij testi.

Siti i specializuar “Science et Avenir” na ofron elemente krahasimi: makina më e shpejtë e botës, Bugatti Chiron, arrin “vetëm” në 490 km / orë, ndërsa Hyperloop, kjo tren shtyn nën vakum i cili së shpejti do të shohë ditë në Francë, pritet të lëvizë me rreth 1.200 km / orë.

 

 

COMMENTS

COVID-19 Statistika

Këtu i keni informatat e fundit lidhur me pandeminë COVID-19