Thyhet rekordi, ndërtohet topogani prej 1140 metra i gjatë

Thyhet rekordi, ndërtohet topogani prej 1140 metra i gjatë

Një topogan prej 1 mijë e 140 metrash pritet të hapet në Malajzi. Përpjekja zakonisht gjithmonë tejkalon shpërblimin.

Ju ngjisni dhjetëra hapa për të arritur pikat e hyrjes së rrëshqitjes, duke u frymëzuar vetëm për të gjetur veten duke hyrë në pishinë.

Shtrirja 1,140 metra e gjatë është tani në ndërtim e sipër në parkun e ESCAPE të Penang dhe duket i vendosur për të thyer rekordin për “zhytjen më të gjatë të ujërave në botë”.

Kjo do të hapet për publikun diku në mes të gushtit. Përmes kësaj bëhet një udhëtim katër minuta në xhungël.

Por, ndryshe nga versioni New Jersey, i cili është inflatable, topogani i ESCAPE është bërë nga polimer me fibër të përforcuar dhe do të jetë një strukturë e përhershme e lidhur me shtyllat e çelikut.

“Thyerja e rekordeve botërore nuk ishte qëllimi ynë”, tha Sim Choo Kheng, operatori i ESCAPE, në një deklaratë.

Pasi të hapet, topogani do të ofrojë një udhëtim katër minuta që gjarpëron rrugën e saj poshtë një pjerrësie prej 70 metra, duke kaluar nëpër peizazhet e xhunglës.

 

COMMENTS

COVID-19 Statistika

Këtu i keni informatat e fundit lidhur me pandeminë COVID-19