Tag: Kosova

1 2 3 16 10 / 159 POSTS
Televizioni australian me dokumentar special për vendin që jeton me futbollin

Televizioni australian me dokumentar special për vendin që jeton me futbollin

Futbolli ka bërë që emri i Kosovës të dëgjohet edhe në Australinë e largët. Grupi australian i kanaleve televizive ‘Sport Optus’, ka njoftuar xhirimi ...
Kosova shënon ditën e ujit me moton “Ujë për të gjithë”

Kosova shënon ditën e ujit me moton “Ujë për të gjithë”

Sot shënohet Dita Botërore e Ujit, e cila ka për qëllim të tërheq sa më shumë vëmendje për kujdesin ndaj ujit të pijshëm dhe me qëllim të apelimit të ...
20 vite nga ndërhyrja e NATO-s: Kosova, mirënjohje të përjetshme

20 vite nga ndërhyrja e NATO-s: Kosova, mirënjohje të përjetshme

Rrugë të mbushura me flamuj amerikanë, murale të tjera që falënderojnë NATO-n, si dhe dy djem të quajtur ToniBler dhe Klinton… Kosovarët nuk njohin p ...
Edhe eurot e metalta të falsifikuara në Kosovë

Edhe eurot e metalta të falsifikuara në Kosovë

Në tregun e Kosovës po qarkullojnë shumë para të metalta të falsifikuara. Monedha 2 euro është ajo që po falsifikohet më së shumti. Policia e Kosovës ...
Gjermania i thotë JO ndarjes, ky është plani i saj për Kosovën

Gjermania i thotë JO ndarjes, ky është plani i saj për Kosovën

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, i ka dërguar mesazh të qartë Prishtinës dhe Beogradit për arritjen e marrëveshjes përfundimtare. Kështu shkruan s ...
Qershori, premtimi i radhës për liberalizimin e vizave

Qershori, premtimi i radhës për liberalizimin e vizave

Qershori i këtij viti është përmendur nga Qeveria e Kosovës si një mundësi reale për liberalizimin e vizave, por analistë të çështjeve të integrimeve ...
Kosova ka dështuar të përmbush standardet e cilësisë së ajrit

Kosova ka dështuar të përmbush standardet e cilësisë së ajrit

Shumë vende evropiane nuk po përmbushin standardet ndërkombëtare dhe evropiane për cilësinë e ajrit. Për më tepër, shumë qeveri kanë dështuar për të n ...
Kosova anëtarësohet në organizatën ndërkombëtare IUCN

Kosova anëtarësohet në organizatën ndërkombëtare IUCN

Me këtë anëtarësim, Kosova fuqizon edhe më tutje subjektivitetin e saj ndërkombëtar. Republika e Kosovës është anëtarësuar si shtet anëtar në Unionin ...
Një vit, asnjë njohje

Një vit, asnjë njohje

Për më shumë se një vit Kosova nuk e ka siguruar asnjë njohje ndërkombëtare të pavarësisë së saj, përderisa Serbia vazhdimisht po njofton për tërheqje ...
BQK: Borxhi publik i Kosovës ka arritur në 1.1 miliardë euro

BQK: Borxhi publik i Kosovës ka arritur në 1.1 miliardë euro

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), ka njoftuar se të hyrat buxhetore deri në nëntor 2018 arritën vlerën neto prej 1.60 miliardë euro, që pa ...
1 2 3 16 10 / 159 POSTS