Smakiqi: Asimetria qe duhet eleminuar në Dialogun final Kosovë Serbi!

Smakiqi: Asimetria qe duhet eleminuar në Dialogun final Kosovë Serbi!

Nga: Xhevdet Smakiqi

Është asimetri(pabarazi)deri në absurd qe te ndërmjetësoi dhe udhëheq çfardo negociate apo bisedime Bashkimi Europian si organizatë supernacionale qe juridikisht e njehë njëren palë si shtet pra Serbinë, kurse nuk e njehë palën tjetër Republikën e Kosovës.

Kjo i bie si me ndërmjetesu Sekretari i OKB-së Antonio Guterres e barazvlefshme znj.Frederica Mogehrini e BE-së, për nga objektivi dhe qëllimi i Kosoves antarësimi mbetet i njejtë.

Andaj bisedimet RKS -RS duhet te zhvillohen në Washington dhe me një ndërmjetësues me përvojë te madhe diplomatike te profilit te Marti Ahtisarit te një shteti qe i njehë si shtete dy palët.

 

COMMENTS