Rrugët e Prishtinës vërshohen nga ujërat e zeza, Komuna fajëson Ujësjellësin

Rrugët e Prishtinës vërshohen nga ujërat e zeza, Komuna fajëson Ujësjellësin

Komuna e Prishtinës i është kundërpërgjigjur KRU “Prishtinës” për ujërat e zeza që kanë vërshuar qytetin pas të reshurave të mëdha.

E pas vërshimeve të mëdha KRU Prishtina ka hedhur fajin te Komuna për gjendjen kaotike me kanalizimet që janë të vjetra, e sipas saj komuna nuk ka bërë ndonjë zgjidhje për këtë problem.

Por një gjë të tillë e mohon Komuna e Prishtinës, që thotë se është duke punuar në shtrirjen e kanalizimit në pjesë të ndryshme të Prishtinës.

“Deklaratat e KRU “Prishtina” rreth investimeve në sistemin e rrjetit të kanalizimit nuk qëndrojnë fare. Komuna e Prishtinës është duke i realizuar të gjitha projektet e investimeve kapitale për vitin 2019 në shtrirjen e rrjetit të kanalizimit fekal dhe atmosferik nën pjesë të ndryshme të Prishtinës”, thuhet në komunikatë.

Komuna numëron vendet në të cilat po punohet në këtë aspekt:

Rruga “Gazmend Zajmi”, “Ali Pashë Tepelena” dhe “Karl Gega” – 778.000 euro.

Lagja “Pejton” – 500.000 eur

Lagja “Sofali” – 1 milion euro

Rruga “Llapi” – 207.000 eur

Lagja “Kolovica” – 205.000 eur

Rruga “Shkelzen Haradinaj” në Kolovicë – 350.000 eur

Lagja “Taslixhe” – 300.000 eur

Rruga “Hasan Remniku” – 150.000 eur

Lagja “Kalabria” – 150.000 eur

Lagja “Bregu I Diellit” – 200.000 eur

Lagja “Prishtina e Re” – 320.000 eur

Lagja “Qëndresa” – 350.000 eur

Lagja “Hajvalia” – 800.000 eur

Sanimi dhe mirëmbajtja e kanalizimit fekal është kompetencë e KRU “Prishtina” dhe për këto shërbime kjo kompani inkason të hyra çdo muaj nga qytetarët e Prishtinës. Për më tepër, Komuna e Prishtinës nuk jep leje për kyçje në rrjetin e kanalizimit në territorin e Prishtinës pa pëlqimin paraprak nga KRU “Prishtina”.

 

COMMENTS