Publikohet lista, këto janë 10 shtetet më të fuqishme të botës

Publikohet lista, këto janë 10 shtetet më të fuqishme të botës

Çdo vit “US News dhe “World Report” publikojnë listën se cilat janë shtetet më të fuqishme të botës.

Në vlerësim janë marrë 80 shtete, duke marrë në konsideratë një sërë kriteresh, nga historia kulturore te cilësia e jetesës.

Një tjetër element i rëndësishëm ishte edhe “fuqia”, e cila përcaktohet si ekonomikisht, politikisht, si dhe në bazë të aleancave ndërkombëtare dhe ushtarake.

Këtë vit ka edhe surpriza, ku njëri prej tyre është edhe Pakistani, i cili renditet para shteteve me emër si Spanja apo edhe të tjera. Kjo gjë ka ardhur si pasojë e numrit të madh të popullsisë dhe moshës së re të saj, të paktën kështu paraqitet në këtë raport.

10 shtetet më të fuqishme janë:

SHBA

Rusia

Kina

Gjermania

Britania

Franca

Japonia

Izraeli

Arabia Saudite

Korea e Jugut

 

COMMENTS