Peshqit helmues në plazhet britanike

Peshqit helmues në plazhet britanike

Një paralajmërim i është dhënë banorëve të plazhit, pasi qindra njerëz janë goditur nga peshqit venedikas, transmeton Indeksonline.

Peshqit e vegjël janë tërhequr në brigjet nga vala e fundit e nxehtësisë dhe po rrijnë në ujë të cekët.

 

 

Krijesat e vogla po fshehen shumë pranë rërës, duke i bërë ata të vështirë për t’u vënë re – derisa vijnë me një goditje të fuqishme helmuese.

Krijesat futen në rërë për maskim, duke e bërë të vështirë për britanikët që adhurojnë diellin t’i vënë në dukje ato.

Nëse ekziston një helm i fuqishëm që shkakton dhimbje tronditëse.

Beau Gillet, në mbikëqyrësi i RNLI kujdestarisë së ujit, tha se kafshimet mund të shpojnë lëkurën dhe të prekin njerëzit ndryshe.

Kujdestarët e gjumit në Cornëall thuhet se kanë trajtuar më shumë se 70 vetë në një javë për vrasjen.

Lista, e postuar në faqen e Facebook RNLI Dover, tregon se si kurohet shpimi nga peshqit, duhet të shpërlani zonën e prekur me ujin e detit para se të thitheni në ujë të nxehtë për të paktën 30 minuta.

Sipas faqes së internetit të Peshkimit në Detin Britanik, helmimi  shkakton ënjtje dhe inflamacion në qafë, madje edhe paralizë të lokalizuar në raste të caktuara./Io

 

COMMENTS