Papa dhe imami shkëmbejnë puthje në Abu Dabi

Papa dhe imami shkëmbejnë puthje në Abu Dabi

Papa Françesku i Vatikanit dhe Imami i al-Azhar Sheikh, Ahmed el-Tayeb, janë puthur sot në sy të gjithë botës në shenjë të tolerancës ndër fetare.

Puthja u realizua pas të dy krerët e katolikëve dhe myslimanëve nënshkruan dokumentin e pajtimit për luftimin e radikalizmit dhe ekstremizmit fetar, në Konferencën Globale Vëllazërore që mbledh klerikët fetar mbarë globin në Abu Dabi.

Fotografia që po merr jehonë e puthjes së tyre, është shkrepur nga fotografi Tony Gentile i Reuters.

 

COMMENTS