NASA paralajmëron: Një asteroid po vjen drejt Tokës

NASA paralajmëron: Një asteroid po vjen drejt Tokës

NASA ka deklaruar se një asteroid është duke ardhur drejt Tokës.

Objekti celestial i njohur si 2018VP1 besohet se do të vijë pranë planetit tonë në 2 nëntor, sipas qendrës Center for Near Earth Objects Studies në laboratorin e NASA.

Diametri i tij është 0.002 km, sipas të dhënavë të NASA-s.

Ai u identifikua fillimisht në Observatorin Palomar Observatory në Kaliforni në 2018.

Asteroidi nuk do të ketë shumë ndikim në Tokë dhe shancet që ai të prekë planetin tonë janë 0.41%.

 

COMMENTS