Modeli legjendar i ‘Volkswagen’ do ndalojë së prodhuari javën e ardhshme

Modeli legjendar i ‘Volkswagen’ do ndalojë së prodhuari javën e ardhshme

Vetura e cila ka qenë pjesë e kohëve më të errëta të Gjermanisë, përkatësisht si simbol i rilindjes së ekonomike të Gjermanisë së Pasluftës, do të ndalojë së prodhuari që nga java e ardhshme.

‘Volkswagen’ do të ndalojë prodhimin e versionit të fundit të modelit të saj Beetle këtë javë nga fabrika në Puebla të Meksikës, transmeton lajmi.net.

E mërkura do të shënojë fundin e rrugës për një automjet që ka simbolizuar shumë gjëra gjatë një historie që përfshin tetë dekada, që nga viti 1938.

Vetura ishte një shembull i globalizimit, i shitur dhe i njohur në të gjithë botën dhe një emblemë e kundër-kulturës së viteve 1960 në Shtetet e Bashkuara.

Mbi të gjitha, makina mbetet një pikë reference në dizajn ndaj shishes së pijes së gazuar ‘Coca-Cola’.

Porsche u punësua për të përmbushur projektin e diktatorit gjerman Adolf Hitler për një “makinë të popullit” që do të përhapte pronësinë e makinës ashtu siç kishte bërë Ford me ‘Model T’ në SHBA.

Deri në vitin 1955, Beetle i një-miliontë – zyrtarisht i quajtur Lloji 1 – kishte përfshirë linjën e montimit në atë që ishte tani qyteti i Wolfsburgut.

Shtetet e Bashkuara u bënë tregu i jashtëm më i rëndësishëm i Volkswagen, duke arritur kulmin në 563,522 makina më 1968, ose 40 për qind të prodhimit.

Sidoqoftë, versioni i fundit i 5,961 modeleve përfundimtare po dërgohet në një muze pas ceremonive në Puebla më 10 korrik për të shënuar fundin e prodhimit.

    

 

COMMENTS