Lufta më e tmerrshme në botë, djemtë detyrohen të përdhunojnë nënat e tyre

Lufta më e tmerrshme në botë, djemtë detyrohen të përdhunojnë nënat e tyre

Ndërkohë që shumica e botës është shumë e zënë me debatet politike, një luftë e tmerrshme po ndodh në Kongo.

Sipas raporti të OKB-së lufta në Republikën Demokratike të Kongos përfshin përdhunimin dhe kanibalizmin në masë.

Djemtë janë detyruar të përdhunojnë nënat e tyre. Vajzave të vogla u thuhej se ishte një lloj magjie që i lejonin të kapnin plumbat dhe gratë detyroheshin të zgjidhnin përdhunimin e brezave ose vdekjen.

Rebelët dhe trupat qeveritare kanë kryer mizori gjatë konfliktit duke përfshirë shqyerjen e civilëve.

Ekipi i hetimit të një konflikti në rajon i tha Këshillit të të Drejtave të Njeriut se dyshonin se të gjitha palët ishin fajtore për krime lufte dhe për krime kundër njerëzimit.

Raporti i tyre i hollësishëm prej 126 faqesh regjistronte sulme të tmerrshme të kryera gjatë luftës që shpërtheu në fund të vitit 2016, duke përfshirë ushtrinë Kamuina Nsapu dhe Bana Mura dhe forcat e armatosura të Kongos, FARDC.

 

COMMENTS