Iu bërtisni fëmijëve? Ja çfarë ndodh me ta

Iu bërtisni fëmijëve? Ja çfarë ndodh me ta

Britmat kanë një ndikim shumë të fortë dhe negativ në zhvillimin neurologjik të fëmijës.
Të paktën, kështu po pohon një studim i kohëve të fundit. Sipas këtij hulumtimi, të realizuar nga Universiteti i Pitsburgut dhe Universiteti i Miçiganit, ekzistojnë disa faktorë që bërtasin në praninë e fëmijëve sjell dëm neurologjik tek fëmijët.

Në situata të tilla, në zonën e kallosumit të korpusit, i cili lidh dy hemisferat e trurit, pompohet më pak gjak . Kjo do të thotë prishje balanci dhe luhatje kapaciteti për vëmendje emocionale.

Gjithashtu, britmat janë një lloj paralajmërimi për rrezik. Nëse fëmijët u ekspozohen bërtimave, hormoni i stresit aktivizohet, i cili predispozon trupin të sulmojë ose të mbrohet. Rrjedhimisht, trupi ngurtësohet dhe mendimet tkurren.

Përveç kësaj, kur fëmijët qortohen me zë të lartë, ata mund të mendojnë se nuk janë të çmuar ose të dashur.

 

COMMENTS