Familjarët e viktimave nuk i lënë zyrtarët e Mitrovicës të vënë lule në pllakën e të vrarëve

Familjarët e viktimave nuk i lënë zyrtarët e Mitrovicës të vënë lule në pllakën e të vrarëve

Në Mitrovicë është shënuar përvjetori i masakrës në Lagjen e Kovaçve, ku rreth 30 civilë shqiptarë u vranë nga ushtria serbe para shtëpive të tyre.

Në 20-vjetorin e masakrës, familjarët e viktimave nuk kanë lejuar zyrtarët komunalë të vendosin kurora lulesh pranë pllakës përkujtimore.

Familjarët kanë thënë se janë të indinjuar dhe të zhgënjyer se si po përkujtohen më të dashurit e tyre në 20-vjetorin e vdekjes.

Për më tepër, sipas tyre Komuna e Mitrovicës nuk realizoi premtimin që të ndërtohet një obilesk në shenjë përkujtimi për ta, raporton ktv.

Megjithatë, lule te pllaka përkujtimore arriti të vendos Bajram Qerkini, kryetar i Shoqatës së të Zhdukurve.

 

COMMENTS