Çka shkruante në pasaportën shqiptare të kohës së Mbretit Zog

Çka shkruante në pasaportën shqiptare të kohës së Mbretit Zog

Në kohën e qeverisjes së Mbretit Zog në Shqipëri, pasaporta dukej ndryshe. Në njërën ndër fletët e saj ishin të shkruara rreth gjashtë pika të cilat të rikujtojnë se atdheun duhet ta duash dhe më mirë se në Shqipëri nuk gjen askund.

Në pasaportën e vitit 1931, koha e qeverisjes së Ahmet Zogut, të cilën e ka siguruar Gazeta Express, shkruhet për cilësitë që ka shteti shqiptar.

“Çdo shqiptar është vëllai yt, ndihmojë kurdoherë dhe kur të ketë nevojë”, “Mos e përbuz gjuhën e nanës tënde”, “Ndëro flamurin e atdheut tënd”, etj.

Për më shumë shikojeni fotografinë më poshtë:

 

COMMENTS

COVID-19 Statistika

Këtu i keni informatat e fundit lidhur me pandeminë COVID-19