Category: OPINIONE

1 3 4 5 6 7 21 50 / 203 POSTS
Vaj vatani e mjer mileti!

Vaj vatani e mjer mileti!

Nga: Dervish Alimi Sa më shumë që hyj/më në ujërat e 'fëlliqta' të politikës, fillimisht me qëllimin fisnik të dhënies së kontributit në kanalizimin ...
Pse disa vende janë patologjikisht të “ndrojtura”

Pse disa vende janë patologjikisht të “ndrojtura”

Ashtu si shtetet mund të gabojnë duke e lejuar vetveten të jenë tepër ekspansive, kështu që ata mund të hynin në telashe duke u shkëputur për shumë ko ...
Boll u fshehem pas lavdisë!

Boll u fshehem pas lavdisë!

Nga: Xhevdet Smakiqi Njëzet vite pas lavdisë se UÇK-së edhe sikur te gjallet qe ishin direkt pjesë e lavdisë te ishin engjujë do te i'u humbte butësi ...
Kur bëjnë zhurmë zorrët e barkut, nuk dëgjohet zëri i arsyes

Kur bëjnë zhurmë zorrët e barkut, nuk dëgjohet zëri i arsyes

Nga: Dervish Alimi Që nga krijimi i njerëzimit është bërë diferencimi i specieve të gjalla në dy grupe, në aspektin e të a.q. 'homo sapiens' dhe të t ...
Gojët e mbyllura i mbyllin çështjet e hapura

Gojët e mbyllura i mbyllin çështjet e hapura

Nga: Dervish Alimi Duke shikuar përtej të dukshmes dhe duke lexuar në mes të rreshtave, mund lirisht të konstatojmë se njeriu për të shpëtuar lëkurën ...
Absurdi i shekullit: Krijuesi Karadjić ka me vdekë në burg – krijesa e tij Republika Srpska jeton dhe gëzon njohje ndërkombëtare!?

Absurdi i shekullit: Krijuesi Karadjić ka me vdekë në burg – krijesa e tij Republika Srpska jeton dhe gëzon njohje ndërkombëtare!?

Shkruan: Halil Matoshi Qysh mundet me u dënu dikush për gjenocid, si rasti i psikiatrit monstrum Radovan Karadjić, ndërsa nuk është pranuar nga Gjyka ...
Si i përshkruante shqiptarët një gazetë amerikane në 1904

Si i përshkruante shqiptarët një gazetë amerikane në 1904

Ky artikull i gazetës amerikane “The Seattle Star”, i datës 29 prill 1904, botuar nga gazeta DITA është përkthyer nga studiuesi Armand Plaka dhe ka ti ...
Heshtja është ar, por edhe nënshtrim!

Heshtja është ar, por edhe nënshtrim!

Nga: Dervish Alimi Zgjedhjet janë kohë lufte për partite politike për nga vetë definicioni i ekzistencës së tyre. Kush hesht në kohë zgjedhjesh e ka ...
Pse euroburokratët rrefuzojnë ta shohin krizën shqiptare?

Pse euroburokratët rrefuzojnë ta shohin krizën shqiptare?

Nga: Fatos Lubonja Ashtu siç pritej, pas vendimit të opozitës shqiptare për të lënë mandatet, pasi nuk mund të bëjë më fasadën e një diktature me fyt ...
Si ia dolën politikanët kosovarë ta ndryshojnë në popull, atë që s’kanë mundur ta ndryshojnë pushtuesit me shekuj

Si ia dolën politikanët kosovarë ta ndryshojnë në popull, atë që s’kanë mundur ta ndryshojnë pushtuesit me shekuj

Nga: Agron Halitaj 500 vjet të sundimit otoman dhe 100 vjet të pushtimit sllav nuk kanë qenë në gjendje t’i ndryshojnë dy gjëra te populli shqiptar: ...
1 3 4 5 6 7 21 50 / 203 POSTS