Category: OPINIONE

1 2 3 4 5 6 26 40 / 256 POSTS
Zhizheku dhe Albini

Zhizheku dhe Albini

Është e domosdoshme të heqim dorë nga interpretimet personaliste të politikës amerikane, intepretime që janë tipike për çajtoret politike të Ballkanit ...
Kolumne për persona të moshës madhore

Kolumne për persona të moshës madhore

Bota është e thjeshtë vetëm në sisteme totalitare. Aty ka më pak ligje, por janë më brutale. Cdo gjë është e ndaluar, nëse nuk është e lejuar. Të gjit ...
Koronavirusi nuk e ka pezulluar politikën, ai e ka zbuluar natyrën e pushtetit

Koronavirusi nuk e ka pezulluar politikën, ai e ka zbuluar natyrën e pushtetit

Gjatë karantinës, ne mund të shohim se thelbi i politikës është ashtu siç e përshkruante Hobbes-i: Disa njerëz e shfrytëzojnë mundësinë për t’iu tregu ...
Koronavirusi është një sëmundje e autokracisë kineze

Koronavirusi është një sëmundje e autokracisë kineze

Kur liderët e Kinës të shpallin përfundimisht fitore kundër shpërthimit të koronavirusit të ri dhe vdekjeprurës, ata padyshim që do t’ia japin meritat ...
Ne e krijuam epideminë e koronavirusit

Ne e krijuam epideminë e koronavirusit

Kur të keni mbaruar së merakosuri për këtë pandemi, filloni të merakoseni për tjetrën. Ose bëni diçka për rrethanat aktuale… David Quammen Virus ...
BE po përçahet, nuk ka një identitet që e mban të bashkuar

BE po përçahet, nuk ka një identitet që e mban të bashkuar

Dikur Evropa kishte një ide të mrekullueshme, një zonë të tregtisë së lirë të quajtur Komuniteti Ekonomik Evropian, fokusi kryesor i së cilës ishte tr ...
A ishte e justifikuar vrasja e Suleimanit

A ishte e justifikuar vrasja e Suleimanit

Në një konferencë për shtyp menjëherë pas sulmit me dron nga ana e Shteteve të Bashkuara ku mbeti i vrarë komandanti ushtarak iranian Qassem Suleimani ...
Një këndvështrim për vrasjen e Qazës nga një vend pa qeveri

Një këndvështrim për vrasjen e Qazës nga një vend pa qeveri

Meqë Lëvizja Vetëvendosje dhe Lidhja Demokratike e Kosovës po na mbajnë të varur dhe të pashpresë, atëherë nuk na mbetet gjë tjetër përveçse t’i anali ...
Origjina serbe e “Mini-Shengenit” dhe të pavërtetat e z. Edi Rama

Origjina serbe e “Mini-Shengenit” dhe të pavërtetat e z. Edi Rama

Mohimi i gjenocidit është helmi dhe acidi, që pamundëson shërimin e plagëve në Kosovë! Shkruan: Bardhyl Mahmuti Gjatë takimit me Aleksandar Vuçi ...
Rama nuk është tradhtari që duhet akuzuar, por sharlatani që duhet mëshiruar

Rama nuk është tradhtari që duhet akuzuar, por sharlatani që duhet mëshiruar

Asnjë lider shqiptar i këtyre 30 vjetëve nuk ka qenë kaq i suksesshëm sa të unifikojë kundër vetes të gjithë faktorët politikë dhe mediatikë në Kosovë ...
1 2 3 4 5 6 26 40 / 256 POSTS