Category: OPINIONE

1 2 3 4 5 26 30 / 254 POSTS
Dita e Lirisë së Shtypit sipas kutit të Haki Abazit

Dita e Lirisë së Shtypit sipas kutit të Haki Abazit

Zëvendëskryeministri i Kosovës sot ua uroi ditën e Lirisë së Shtypit mediave të vërteta, mirëpo jo, sic tha ai, edhe pseudo dhe kuazi gazetarëve. Prob ...
Shkruan Fitim Salihu: Tito diktatori dhe katundarët

Shkruan Fitim Salihu: Tito diktatori dhe katundarët

Nesër, më 4 maj, bëhen dyzet vjet nga vdekja e Josip Broz Titos, Presidentit të Jugosllavisë socialiste, të cilës i priu me grusht të hekurt për tridh ...
Çfarë ka më shumë n’peshoren e Krye Parlamentares, Vjosa Osmani: Raison d’État (LDK-ist) – apo dogmë (Albin-ist)e!?

Çfarë ka më shumë n’peshoren e Krye Parlamentares, Vjosa Osmani: Raison d’État (LDK-ist) – apo dogmë (Albin-ist)e!?

Shkruan: Bardhyl Meta Në procesin e tranzicionit dhe bartjes së pushtetit ekzekutiv nga Qeveria Kurti tek Qeveria Hoti, me qenë se “Stacioni” Kryes ...
Shkruan Martin Vulaj: Mos dil në rrugë Albin

Shkruan Martin Vulaj: Mos dil në rrugë Albin

Krimi e korrupsioni u bënë gjë e zakonshme në ish-bllokun komunist, qysh në Rusi, me rënien e Bashkimit Sovjetik, në Evropën Lindore dhe më në fund në ...
Në emër të drejtësisë që kërkon Reldi!

Në emër të drejtësisë që kërkon Reldi!

Nga: Fatjon Gjinaj U raportua si një aksident por pa asnjë të dhënë. "Mjeti i tonazhit të rëndë përplas çiklistin e ri". Asnjë njoftim zyrtar nga Pol ...
Shkruan Baton Haxhiu: Republika e Xhelalit

Shkruan Baton Haxhiu: Republika e Xhelalit

Të gjithë ata që dyshuan se ithtarët e Vetëvendosjes, pasi erdhën në pushtet, devijuan nga kauza e tyre e mosnjohjes së çlirimit Kosovës, mosnjohjes s ...
Paaftësia e Haskukës, qytetarëve të Prizrenit i ka kushtuar me miliona euro të humbura vetem për 2 vite!

Paaftësia e Haskukës, qytetarëve të Prizrenit i ka kushtuar me miliona euro të humbura vetem për 2 vite!

Nga: Zafir Berisha Komunikata e djeshme nga MPAL dhe Agjencioni për zhvillim dhe bashkëpunim nga Zvicra, Suedia dhe Norvegjia tregon edhe njëher pēr ...
ÇELSI I KRIZËS… PA CORONA VIRUS

ÇELSI I KRIZËS… PA CORONA VIRUS

Shkruan: Kadri Gërvalla …Tash veç ka ra Qeveria, na pelqeu apo jo, kjo është realitet. Si duket pasqyrimi i një realiteti të ndodhur, nuk mund të ...
Zhizheku dhe Albini

Zhizheku dhe Albini

Është e domosdoshme të heqim dorë nga interpretimet personaliste të politikës amerikane, intepretime që janë tipike për çajtoret politike të Ballkanit ...
Kolumne për persona të moshës madhore

Kolumne për persona të moshës madhore

Bota është e thjeshtë vetëm në sisteme totalitare. Aty ka më pak ligje, por janë më brutale. Cdo gjë është e ndaluar, nëse nuk është e lejuar. Të gjit ...
1 2 3 4 5 26 30 / 254 POSTS