Category: OPINIONE

1 2 3 4 16 20 / 159 POSTS
Shoqata Kulturore Sportive „28 Nëntori“ nga qyteti Kirchdorf an der Krems në Austrinë e Epërme organizoj manifestim madhështor me rastin e 11-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës

Shoqata Kulturore Sportive „28 Nëntori“ nga qyteti Kirchdorf an der Krems në Austrinë e Epërme organizoj manifestim madhështor me rastin e 11-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës

Nga: Miftar ZAGRAGJA Kryesia e Shoqatës Kulturore-Sportive „28 Nëntori” nga qytetit   Kirchdorf an der Krems në Austrinë e Epërme.Organizoj manifesti ...
Deputeti i Merkelit: Lënia e mandateve, veprim i pazakontë dhe i gabuar

Deputeti i Merkelit: Lënia e mandateve, veprim i pazakontë dhe i gabuar

Nikolas Löbel, deputet gjerman i CDU-së së Kancelares Angela Merkel, njëherazi anëtar i politikës së jashtme në Bundestagun gjerman dhe bashkëraportue ...
Retorika ushtarake kundrejt retorikës akademike

Retorika ushtarake kundrejt retorikës akademike

Nga: Dervish Alimi Në skenën politike ballkanike, falë tregimeve heroiko-epike të së kaluarës, edhe në kushte të paqes, mbisundon retorika e fjalorit ...
Pse nuk i bojkotojmë sivjet zgjedhjet për hir të konsekuencës dhe konzistencës politike ndaj kandidatit koncensual?!

Pse nuk i bojkotojmë sivjet zgjedhjet për hir të konsekuencës dhe konzistencës politike ndaj kandidatit koncensual?!

Nga: Dervish Alimi Debati dhe ideja rreth nevojës së gjetjes së kandidatit koncensual në Maqedoni, i hapur 5 vite më parë gjoja me qëllim të mirë dhe ...
Smakiqi: BE ndërmjetësues i vdekur!

Smakiqi: BE ndërmjetësues i vdekur!

Nga: Xhevdet Smakiqi Frederica Mogherini prej sot anëtare e ekipit te Aleksander Vuçiç! Asnjë logjikë politike dhe as juridike e madje përgjegjësi ...
Res iudicata dhe parimi i sigurisë juridike

Res iudicata dhe parimi i sigurisë juridike

Nga: Dervish Alimi Mosnjohja e ligjit nuk është justifikim as për njerëzit e thjeshtë, dhe jo për institucione me autorizime publike apo të atyre të ...
Ndjenja pranverore gjermano-franceze

Ndjenja pranverore gjermano-franceze

Nga: CHRISTIAN TRIPPE 56 vjet më vonë, gjermanët dhe francezët përtërijnë partneritetin e tyre. "Marrëveshja e Ahenit" është më tepër se folklor poli ...
Shala: Nga qyteti i certifikatave

Shala: Nga qyteti i certifikatave

 Shkruan:  Izet Shala SHKOLLA KOMBËTARE DHE KONTRIBUTI I SAJ- FAQJA  E RE E ARSIMIT KOMBËTAR – DJE DHE SOT Ministri i Arsimit të Shqipërisë Rexhep ...
Smakiqi: Dy anët e politikës!

Smakiqi: Dy anët e politikës!

Nga: Xhevdet Smakiqi Konsistentët e interesit shtetëror Pro mases ne import te produkteve serbe 100% Pro mësimit dhe rrijtes se pagave Kalkula ...
Edhe ky ligj është me difekt, ashtu si puna e shtetësisë!

Edhe ky ligj është me difekt, ashtu si puna e shtetësisë!

Nga: Dervish Alimi   Edhe kjo punë s'është kryer si duhet, sepse është lënë që përdorimi i saj të jetë paralel me gjuhën maqedonase, dhe jo v ...
1 2 3 4 16 20 / 159 POSTS