Category: OPINIONE

1 16 17 18 19 20 180 / 199 POSTS
Berat Buzhala: Sëmundja nga e cila vuan Presidenti Thaçi

Berat Buzhala: Sëmundja nga e cila vuan Presidenti Thaçi

Nëse Presidenti Thaçi është duke e lexuar këtë shkrim, duhet të këtë filluar të nënqeshet, i ekzaltuar si një fëmijë në shitore të lojërave, që po i j ...
RAGIP SYLAJ – NJË INTELEKTUAL I SHKALLËVE ELITARE

RAGIP SYLAJ – NJË INTELEKTUAL I SHKALLËVE ELITARE

Ragip Sylaj qe gazetar, poet, prozator, dramaturg, kritik, eseist – shkrimtar i shkallëve më elitare, por edhe njeri i rrallë e me vlera shumë të lart ...
Berat Buzhala: E Kadri Veseli ku është zhdukur??

Berat Buzhala: E Kadri Veseli ku është zhdukur??

z. Veseli, kudo që ndodhësh, nëse rastësisht po e lexon këtë shkrim, dëshiroj të të pyes, fillimisht si jeni më shëndet, dhe pastaj ca pyetje politike ...
Aksident, edhe sa të vdekur!

Aksident, edhe sa të vdekur!

Jeton RRAKAQI, Asambleist  në Suharekë. Qytetarët e Komunës sonë kushdo qofshi ju edhe mërgimtarë, nga vdekjet e shumta kanë tronditur thellë qdo q ...
Shkruan Berat Buzhala: Si t’i themi Amerikës JO, pa i lënduar raportet?

Shkruan Berat Buzhala: Si t’i themi Amerikës JO, pa i lënduar raportet?

Shkruan: Berat Buzhala Shtëpia e Bardhë nuk është më aq e bardhë. Serbia po kërkon zgjidhje kreative për Kosovën. Administrata e Donald Trumpit duket ...
Qosja për Demaçin: Mandati i tij – Mandat i gjithëkohshëm

Qosja për Demaçin: Mandati i tij – Mandat i gjithëkohshëm

Akademiku Rexhep Qosja ka shkruar gjatë, për tashmë të ndjerin Adem Demaçi, i cili para pak orësh u varros në “Varrezat e Dëshmorëve”. Qosja ka t ...
Vetëmohuesi

Vetëmohuesi

Kur më 1991 nga Parlamenti Evropian u shpall laureat i çmimit për mendimin e lirë “Sakharov”, para anëtarëve të këtij institucioni do të paraqitej një ...
Një Përkujtim i Shkurtë për Heroin tim të Parë

Një Përkujtim i Shkurtë për Heroin tim të Parë

  Mbrëmë lëshoj të fundit frymë, simboli i rezistencës kombëtare dhe një prej zërave më të vyer të përpjekjeve politike shqiptare të she ...
Adem Demaçi dhe Ne

Adem Demaçi dhe Ne

Llogaritja finale për jetën e Adem Demaçit është bërë qëmoti, shumë para se këtë të enjte, të na braktiste. Për herë të parë dhe të fundit. Liria e të ...
Distancimi ndaj Botës

Distancimi ndaj Botës

Politika kosovare, ka një distancë problematike ndaj ndryshimeve të rrezikshme në Rendin ndërkombëtarë. Ne jemi të papërgatitur për pasojat e këtyre n ...
1 16 17 18 19 20 180 / 199 POSTS