Category: OPINIONE

1 2 3 14 10 / 140 POSTS
Edhe ky ligj është me difekt, ashtu si puna e shtetësisë!

Edhe ky ligj është me difekt, ashtu si puna e shtetësisë!

Nga: Dervish Alimi   Edhe kjo punë s'është kryer si duhet, sepse është lënë që përdorimi i saj të jetë paralel me gjuhën maqedonase, dhe jo v ...
Izet Shala: Ngjashmëritë dhe dallimet në arsim, dje dhe sot, në vend të reagimit – një ide për zgjidhje

Izet Shala: Ngjashmëritë dhe dallimet në arsim, dje dhe sot, në vend të reagimit – një ide për zgjidhje

Klasa në minimum dhe maksimum duhet të ketë 21-25 nxënës me një mësues, ndërsa hapësira e klasës duhet të ketë së paku 60 metra katrorë. Arsimi fillor ...
Smakiqi: Asimetria qe duhet eleminuar në Dialogun final Kosovë Serbi!

Smakiqi: Asimetria qe duhet eleminuar në Dialogun final Kosovë Serbi!

Nga: Xhevdet Smakiqi Është asimetri(pabarazi)deri në absurd qe te ndërmjetësoi dhe udhëheq çfardo negociate apo bisedime Bashkimi Europian si organiz ...
Alimi: Një sqarim profesional gjuhësor dhe juridik për “babain” e Juridikut Maqedonas z. Frçkovskin

Alimi: Një sqarim profesional gjuhësor dhe juridik për “babain” e Juridikut Maqedonas z. Frçkovskin

Nga: Dervish Alimi Fjala maqedonase është një përpjekje djallëzore për maqedonizimin e të gjithë qytetarëve. Gramatikisht, mbiemri e përshkruan dhe e ...
Faleminderit për kacavjerrje politike!

Faleminderit për kacavjerrje politike!

Nga: Xhevdet Smakiqi Masa mbrojtëse në importe te produkteve Serbe dhe te BIH levë e vetme e Republikës se Kosoves! Programi i NISMA Socialdemokra ...
Për të parët: OK, ndërsa për të dytët: “MALO MORGEN”!.

Për të parët: OK, ndërsa për të dytët: “MALO MORGEN”!.

Nga: Prof.dr Dervish Alimi Parimi: "Fol me gojë por mos prek me dorë" nuk d.m.th se mund të flasësh çka të duash, sepse kjo liri e shprehjes se mendi ...
Harmonia BE -Rumani në raport me Kosoven!

Harmonia BE -Rumani në raport me Kosoven!

Sot me 1 Janar 2019 sipas sistemit rrotativ Rumania e Kryeson Këshilllin e BE-se deri në Qershor 2019. Viti 2018 qe posa lëmë pas në kalendar ishte ...
Lamtumirë hero!

Lamtumirë hero!

Nga: Urim Salihu Izet Demaj erdhi me misionin që t’i mbrojë të tjerët dhe këtë akt burrërie që se kanë cdokush, e paguajti me jetën e tij. Kjo na ...
Ikja nuk e shpëton një shtet, vendosmëria po!

Ikja nuk e shpëton një shtet, vendosmëria po!

Zgjidhja e vetme që ne të shpëtojmë vetën tonë, ka mbetur protesta. (Nga: Valmira Vranovci) Tani më shumë se kurrë ka arsye për t’i kërkuar të ...
Ademi: Ajo kundër vetvetes

Ademi: Ajo kundër vetvetes

Nga: Armend Ademi 18 Mars 2008, ish Presidenti i 44 i SHBA-ve gjatë fjalimit të tij “Një bashkim më i përsosur”, tek sa përshkruan familjen e tij tho ...
1 2 3 14 10 / 140 POSTS