Category: KURIOZITETE

1 23 24 25 26 27 41 250 / 406 POSTS
Studimi: Fëmijët që jetojnë pranë rrugëve kryesore, kanë më shumë gjasa të kenë vonesa në zhvillim

Studimi: Fëmijët që jetojnë pranë rrugëve kryesore, kanë më shumë gjasa të kenë vonesa në zhvillim

Rrugët kryesore shpesh shkaktojnë që prindërit të shqetësohen për sigurinë fizike të fëmijëve të tyre, por mund të ketë shqetësime të tjera. Fëmi ...
Pagat në Shqipëri sa 30% i Gjermanisë, kështu kanë ndryshuar në 19 vite

Pagat në Shqipëri sa 30% i Gjermanisë, kështu kanë ndryshuar në 19 vite

Dinamika më e fundit e konvergjencës së të ardhurave (2013-2018) ishte dukshëm më e fortë në Rumani, me një rritje prej pothuajse 9 pikë përqindjeje k ...
Jetëgjatësia në botë është rritur për pesë vjet e gjysmë

Jetëgjatësia në botë është rritur për pesë vjet e gjysmë

Jetëgjatësia në botë është rritur për pesë vjet e gjysmë mes viteve 2000 dhe 2016, ka njoftuar Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), duke theksua ...
Misteri i telefonave në breg zgjidhet pas 30 vitesh

Misteri i telefonave në breg zgjidhet pas 30 vitesh

Prej më shumë se 30 vitesh, telefonë të verdhë Garfield kanë dalë në brigjet franceze duke hutuar banorët lokalë dhe pastruesit e plazhit, që duket se ...
Edhe konsumimi i pakët i alkoolit rrit rrezikun e paralizës

Edhe konsumimi i pakët i alkoolit rrit rrezikun e paralizës

Një hulumtim i bërë në Kinë zbulon se madje edhe konsumimi i pakët ose mesatar i alkoolit rrit rrezikun e tensionit të lartë dhe paralizës. Në hulu ...
Kështu reagon trupi ndaj ndërrimit të orës

Kështu reagon trupi ndaj ndërrimit të orës

Kur akrepat e orës ndryshojnë me 60 minuta, organizmi pëson një sërë ndryshimesh, të cilat ndikojnë drejtpërdrejtë në jetën tonë. Ndryshimi i orë ...
Medikamenti i ri premtues për zbritjen e kolesterolit

Medikamenti i ri premtues për zbritjen e kolesterolit

Acidi bempedoik do të mund të shfrytëzohet si formë medikamenti për zbritjen e kolesterolit të keq në gjak. Një studim ndërkombëtar ka sugjeruar ...
Lëshohen nëpër ujëvarat e rrezikshme, çifti nuk shpëton pa u lënduar

Lëshohen nëpër ujëvarat e rrezikshme, çifti nuk shpëton pa u lënduar

Jesse St. Louis dhe bashkëshortja e tij Samantha, nga Kalifornia e shteteve të Bashkuara, fundjavat i kalojnë duke u lëshuar nëpër ujëvarat më të pjer ...
Përse duhet ta pastroni fshesën me korent pas çdo përdorimi

Përse duhet ta pastroni fshesën me korent pas çdo përdorimi

Një nënë ka inkurajuar njerëzit të pastrojnë fshesën e tyre me korent çdoherë pas përdorimit. Paralajmërimi i saj erdhi pasi pa se sa pluhur dhe ...
Pamje e rrallë: Fotografohet një zebër bionde

Pamje e rrallë: Fotografohet një zebër bionde

Një zebër bionde është zbuluar për herë të parë në Parkun Kombëtar Serengeti, në Afrikë, duke qenë kështu zebra e parë e këtij lloji. Fotografinë e ...
1 23 24 25 26 27 41 250 / 406 POSTS