Astronomët besojnë se objekti i pazakontë që hyri në sistemin diellor mund të jetë një sondë aliene

Astronomët besojnë se objekti i pazakontë që hyri në sistemin diellor mund të jetë një sondë aliene

Astronomët besojnë se objekti i pazakontë që hyri në sistemin diellor mund të jetë i huaj

Astronomët besojnë se një objekt i pazakontë që hyri në sistemin diellor tetorin e kaluar mund të jetë një sondë e huaj, transmeton lajmi.net.

Në një letër të re shkencore, Shmuel Bialy dhe Abraham Loeb i Universitetit të Harvardit në SHBA do të thonë se ‘Oumuamua’ në formë puro mund të jetë një anije kozmike.

Ata kanë paraqitur idenë se është e ngjashme me një lundër të hollë, me një zonë shumë të madhe dhe një masë të vogël.
Kjo formë do të lejonte rrezatimin diellor për të nxitur anijen dhe shpjegon përshpejtimin e pazakontë të objektit.

Oumuamua, që përkthehet si “lajmëtar i largët nga e kaluara” në Havai, mund të arrijë shpejtësi deri në 196,000 mph.

Shpejtësia e saj e lartë sugjeron që nuk lidhet gravitativisht me Diellin, por është e destinuar të tërhiqet nga sistemi diellor.

Studimi i Harvardit do të publikohet në The Astrophysical Journal Letters. /Lajmi.net/

 

COMMENTS